16 februarie 2017

"Raceala" cu un singur simptom - copil mic

Noua medicina germana - Dr. Hamer - Noile legi biologice
Conform Noii medicine germane conflicte diferite afecteaza tesuturi diferite. In general atunci cand vorbim de "raceala" asociem simptome precum tuse, muci, febra, toate generate de frig, "curent", virusi sau alte vietati periculoase. Total gresit! Conflicte diferite afecteaza tesuturi diferite! 

Atunci cand copiii au muci, este vorba despre un conflict. Cand apare si tusea, vorbim de cu totul alte tesuturi si cu totul alte conflicte. Cu febra sta treaba la fel. Cand apare otita, nu e vorba nici de muci, nici de raceala, ci de cu totul altceva...cautati articolele mele despre otita. Urechea stanga este afectata de un conflict diferit fata de cea dreapta.

O sa va povestesc acum de un episod de "raceala" pe parcursul caruia ne-am confruntat cu muci si atat. Si asta pentru ca am avut grija sa nu generam alte conflicte. Am scapat de tuse pentru ca am stiut cum sa ne ferim de ea. Iata...

Cand cel mic avea un an si 3 luni, de Craciun ne-am gandit sa facem vizite pe la rude. O greseala destul de mare la aceasta varsta cand un copil are nevoie de cat mai multa monotonie in mediul lui. Am pornit din Iasi, am facut un drum de 2 ore cu masina, ne-am oprit la bunici in Bacau, am stat o noapte, am mers apoi la o verisoara care are 2 copii mai maricei nitel decat al nostru, sa se mai joace gandeam noi, am stat acolo cateva ore apoi ne-am pornit spre Slanic Moldova unde aveam de gand sa stam vreo 3 nopti. Un drum lung, plin de noutati pentru copil.

O sa va reamintesc ce inseamna conflictul de adulmecare - in salbaticie animalele adulmeca orice lucru sau mediu nou pentru a se asigura ca este sigur. Pentru a optimiza adulmecarea si strangerea de "informatii olfactive" mucoasa nazala se ingroasa. Atunci cand animalul s-a asigurat ca totul este in regula, celulele aparute in plus sunt eliminate - acestea formeaza mucii, atat de temutii muci plini de virusi, bacterii si microbi :). Oamenii, ce surpriza!, fac la fel, doar ca inconstient iar copiii mici cu atat mai mult. Daca avem ratiune, asta nu inseamna ca procesele noastre biologice sunt total diferite de cele ale celorlalte vietuitoare. Cu cat adulmecarea dureaza mai mult, cu atat si mucii vor fi mai multi.

Al nostru copil a tinut-o vreo 3 zile intr-o adulmecare continua. Abia cand am ajuns la Slanic Moldova, in a doua zi de stat acolo, s-a declansat "raceala". Mucii curgeau rauri, nas infundat si cam atat. Nu avea nici febra, nici tuse, nimic altceva. Starea generala buna - manca, era vesel, dar nasul era in centrul atentiei. Ne concentram pe a-l pastra mereu curat. Nu stia sa sufle nasul, il curatam noi cu servetele, cu betisoare, cu pompita, desi uneori era clar ca nu ii place, inclusiv noaptea. Din fericire a suportat asa saracul.

Daca nu i-am fi curatat nasul ar fi inceput imediat sa tuseasca - tuse plina. De ce? Tusea plina este urmare a unui conflict de sufocare, provocat de cele mai multe ori de imposibilitatea de a respira din cauza mucilor. De asta am scapat. Mucii au tinut inca vreo 2 zile cat am stat acolo plus inca vreo 2 acasa si asta a fost toata "raceala".

Reamintesc conflictele asociate de regula simptomelor clasice ale "racelii" - cititi aici mai multe detalii.
Febra - "vreau sa scap din situatia asta, de aici"
Tuse seaca - sperietura sau conflict de ingrijorare pentru teritoriu, tesuturil afectate sunt diferite.
Otita - urechea stanga (ma deranjeaza ce aud/am auzit), urechea dreapta (vreau sa aud ceva anume si nu aud). Durerea apare in faza de conflict activ spre deosebire de celelalte unde boala apare cand conflictul a fost rezolvat. Antibioticul intrerupe procesul determinand organismul sa se concentreze pe eliminarea chimicalelor. De asta trec simptomele. Pentru ca conflictul nu a fost rezolvat, simptomele vor reveni cu si mai multa forta dupa ce chimicalele au fost eliminate. De asta unii copii fac otita dupa otita. Pentru ca s-au "tratat" simptomele, nu cauza. Imediat ce apare durerea, trebuie stabilita cauza - adica discutat cu copilul sau in cazul in care este mic (cum a fost cazul meu in articolul despre otita la urechea dreapta) mama sau cei care au stat cu el trebuie sa se gandeasca foarte serios la ce s-a intamplat cu el in ultimele ore sau zile. Conflictul rezolvat imediat nu lasa nici un fel de urmari. Conflictele "tratate" cu chimicale unde boala revine iar si iar pot duce la urmari grave incluzand surzirea sau perforarea timpanului care este necesara pentru eliminarea puroiului adunat.
Amigdalita - conflict de imbucatura (stanga - nu-mi place imbucatura primita - poate fi reala sau fictiva; dreapta - nu primesc imbucatura pe care mi-o doresc)
Durere de cap - ma simt atacat, din fata, spate, etc, in functie de localizarea durerii

Va recomand sa urmariti documentarele din partea dreapta a paginii - cel de 4 ore si cel al Crinei Veres. Pentru a discuta propriile voastre conflicte si pentru materiale suplimentare, puteti sa accesati grupul de Facebook, mentionat tot in dreapta. Mai aveti o carte in format pdf care se adreseaza celor avansati in special, tot in partea dreapta. De ce se adreseaza celor avansati? pentru ca include foarte multe notiuni de anatomie. Oricum, de oriunde ati incepe sa studiati, va recomand sa o faceti. 

O seara frumoasa tuturor,
Geo