2 septembrie 2018

Prolaps uterin

O prietena de 39 de ani a primit de curand de la medic vestea cum ca ar fi la menopauza. Are un copil de 8 ani si alti doi gemeni de 6 ani. Dupa primirea acestei vesti a inceput sa sufere de ceea ce medicii numesc "prolaps" uterin si prolaps al vezicii urinare, adica vaginul nu mai poate tine uterul care incepe sa iasa afara - ea simte ca si cum ar avea un ou in vagin. 

Explicatia alopata - la nastere a suferit o ruptura de muschi probabil, fiind nastere naturala. Solutia care o "asteapta" este montarea pe cale chirurgicala a unei plase care sa sustina organele interne, solutie plina de riscuri si eventuale efecte secundare. E o absurditate avand in vedere faptul ca nasterea a fost acum 6 ani iar problemele au aparut de curand, dupa primirea vestii.

Cum explic eu:

- muschii sunt implicati in conflicte de devalorizare, adica "nu sunt in stare sa execut fizic aceasta activitate, sarcina, etc".
- cum nu are dureri, inseamna ca e faza de conflict activ - durerile apar in faza in care muschii s-au refacut iar corpul verifica daca terminatiile nervoase sunt functionale;
- cum problema a aparut dupa vestea de "menopauza", corpul ei reactioneaza la ideea ca "nu mai sunt in stare sa sustin inca o sarcina";
- ce se intampla acum concret? muschii sunt slabiti si moi pentru ca corpul elimina acum toate celulele slabe in ideea de a le inlocui in curand cu altele mai puternice care sa fie capabile sa sustina inca o sarcina. Dupa definitivarea procesului vor aparea si durerile (corpul testeaza terminatiile nervoase) iar muschii vor fi mai puternici. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu