21 septembrie 2018

Kilograme in plus, conflictul refugiatului

O amica de-a mea a plecat in iarna anului trecut in Germania. Sotul si-a gasit de munca si au plecat cu toata familia - un baietel de vreo 6 ani si o fetita de un an acum care s-a nascut acolo. La plecare avea cam 60kg la 1.70cm. Aici aveau casa la tara si gradina, el era platit destul de bine, traiau linistit.
Acolo, doar sotul munceste si mai au alocatia copiilor care in Germania este decenta.
Primul an l-au petrecut in casa surorii ei unde au contribuit la chirie si consum. Amica mea s-a ingrasat cam 10-15 kg aproximativ.

De cateva luni s-au mutat singuri intr-o casa noua. Au mai mult spatiu pentru copii, dar chiria este mult mai mare veniturile ramanand aceleasi. Amica mea s-a mai ingrasat inca vreo 10kg avand acum cam 85, poate mai bine. Nu, nu traiesc extraordinar de bine cum s-ar crede, sunt destul de stramtorati cu banii, dar stau acolo pentru copii care au alta situatie la scoala, invata in alt mediu, li se ofera alte posibilitati.

Explicatia: grasimea acumulata in plus nu depinde neaparat de cat mananci, de dulciuri, de lipsa de miscare asa cum se crede. Conflictul refugiatului = acea situatia in care persoana sta cu grija zilei de maine, ce vom manca, cu ce imi voi hrani familia, cum ne vom descurca cu banii, cu datoriile. Din cauza acestui stres, organismul acumuleaza rezerve...maine nu se stie ce va fi, deci "ia sa mai adun ceva acolo". Abia atunci cand dispare stresul, dispar si kilogramele.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu