26 februarie 2024

Ce este criza epileptoida/epicriza - cu exemple


Spus simplu si clar, criza epileptoida este punctul de apogeu al procesului de vindecare. Este de scurta durata, uneori cateva ore,  uneori un minut maxim, dar trebuie luata in seama si inteleasa pentru ca poate fi fatala atunci cand conflictul a durat mai mult de 9 luni.

Hai sa o luam in pasi marunti.

1. Pasul 1 - faza de conflict activ - atunci cand se produc dezechilibre in organism, ne consumam, ne stresam, nu ne convin lucruri, trecem prin diverse socuri psihice. In general aceasta faza nu este insotita de dureri. Sunt doar cateva mici exceptii precum otita sau amigdalita. Suferm soc dupa soc si nici macar nu ne dam seama. Daca aceste socuri ar fi insotite de dureri, macar le-am constientiza si am invata sa le oprim. Din pacate ne dam seama cand este prea tarziu.

Pasul 2 - rezolvarea conflictului - se face prin constientizarea problemei, cu ajutorul trecerii timpului, prin diverse intamplari care pun lucrurile in viata noastra in ordine sau cu ajutorul remediilor homeopate sau florale. Din acel moment incepe faza de vindecare.

Pasul 3 - prima jumatate a fazei de vindecare - este de cele mai multe ori insotita de dureri. Atunci de fapt are loc echilibrarea organismului, tesutul creste la loc, se reface, se inlocuieste cu celule mai puternice sau se descompune acolo unde au fost cresteri celulare de care nu mai este nevoie. Aici consideram noi ca suntem "bolnavi". De fapt, suntem in faza de vindecare pentru ca tocmai am depasit problema.

Pasul 4 - criza epiletoida/epileptica/epicriza are loc la mijlocul/apogeul procesului de vindecare, atunci cand organismul tureaza la maxim motoarele sa repare si sa echilibreze tesuturile. Se manifesta prin diverse simptome, de obicei dure, care sunt legate de tipul de tesut afectat. Pot fi dureri de cap, greturi, dureri foarte puternice in locul afectat, crize de astm, ducand pana la accidente vasculare cerebrale sau infarct miocardic. Daca deschideti acest blog pe laptop, in partea dreapta veti gasi mai multe resurse utile printre care si o carte in format pdf a doctorului Hamer. Epicriza este descrisa si acolo, incepand cu pagina 17 si apoi pentru fiecare tesut abordat in parte. Epicriza poate fi fatala atunci cand conflictul a durat mai mult de 9 luni pentru ca organismul este atat de dezechilibrat incat vindecarea este mult prea solicitanta. Uneori este mai bine sa nu se rezolve conflictul deloc.

Pasul 5 - daca nu au loc recidive ale conflictului, urmeaza a doua jumatate a fazei de vindecare, un proces mult mai bland si cu dureri mai putin intense. 

Si acum exemplul meu: in urma unei sesiuni de eliberare energetica pe baza codului emotiilor, am lucrat pe trauma de abandon din copilarie pe care am resimtit-o atunci cand parintii mei m-au lasat la tara la bunici pe o durata de cativa ani. La cateva ore dupa sesiune am inceput sa am niste dureri destul de puternice (6-7 din 10) la maxilar, partea stanga, partea mamei conform lateralitatii mele. Patru nopti nu am putut dormi de durere decat cu Algocalmin. Simteam durerea in os, nu era un dinte anume ci o zona, ceea ce inseamna ca atunci cand am fost lasata la bunici, sentimentul meu in legatura cu mama a fost de imposibilitate de a o musca de furie pentru ceea ce a decis sa faca. Acum stiu situatia, inteleg de ce a ales ce a ales, nu a depins de ea, dar la un an nu stiam. Conflict clar de devalorizare legat de incapacitatea mea de a musca. Iar durerea era mai dura spre seara si noaptea cand organismul meu se oprea din activitatile zilnice si avea timp si resurse sa se ocupe de vindecare.

Odata cu rezolvarea lui, osul a inceput sa se refaca si sa ma doara. 

Dupa a patra noapte, pe la 6 dimineata, cand Algocalminul si-a terminat efectul, m-a luat o durere crunta de nu stiam efectiv cum sa ma abtin sa nu urlu de durere si sa nu trezesc baietii. O durere groaznica in zona dintilor de sus, partea stanga. Totul a durat maxim 1 minut, nu mai mult. Nu mai aveam sperante ca voi reusi sa dorm ci doar ma gandeam cu groaza cum voi trece peste ziua ce urma. 

Dupa un minut, durerea s-a diminuat aproape de tot, aproape nu mai simteam durere deloc, doar o usoara jena. Nu imi venea sa cred. Nu am facut nimic in tot acest timp, nu am luat pastile, doar m-am tavalit in pat de durere. A mai ramas o usoara jena pe care inca o am acum la o zi dupa. Inseamna ca mai am cam 2 zile de usoara jena de "suportat" si e gata vindecarea. Vorba vine "de suportat" pt ca nu mai simt aproape nimic. Dupa acele dureri groaznice, totul s-a linistit.

Sper ca ati inteles cum sta treaba cu aceasta criza. Daca ati avut un conflict scurt, nici macar nu o sa o simtiti. Daca conflictul a fost mai lung, va fi mai neplacuta si veti resimti starile legate de tipul conflictului. Nu o sa simtiti criza de astm, daca conflictul nu v-a afectat plamanii si asa mai departe. Ce veti simti pe durata crizei este legat strict de tesutul afectat.

Si inca un detaliu...dupa epicriza este posibil sa urinati mai mult. Pe durata primei faze a vindecarii organismul are tendinta sa retina apa pentru a proteja tesutul afectat pe durata reparatiei. Dupa epicriza, acele depozite de apa sunt eliminate.


Al doilea exemplu - o cunostinta de-a mea care se plange de dureri de rinichi si de urme de urina in sange la analize. 

Conflict suferit -  senzaţia de a rămâne singur/singură, abandonat/ abandonată, conflict legat de sentimentul de „a fi părăsit”, conflict legat de sentimentul de „a nu fi îngrijit” sau de „a fi prost îngrijit”, conflict legat de „senzaţia de a te afla în deşert” (fără apă), conflict legat de sentimentul de „a fi pierdut totul”, conflict legat de sentimentul de „a nu fi iubit”.

Tesut afectat - tubul renal colector

In epicriza apar dureri de rinichi si posibil sange, puroi si proteine in urina.

Cititi cartea doctorului Hamer si sanatate multa tuturor si numai bine,

Geo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu