9 mai 2022

De ce odata cu varsta unii oameni sunt tot mai urati si deformati?


V-ati pus vreodata aceasta intrebare? Sau probabil v-ati gandit ca este normal ca pe masura ce imbatranim sa ne ingrasam, sa ne cada parul sau sa se rareasca dintii?

Ei bine, nu este normal. La fiecare 7 ani toate celulele noastre se schimba complet, deci concret nu sunteti niciodata mai batrani fizic de 2, 3, maxim 7 ani. Si totusi, de ce la 50 de ani de exemplu ne deformam atat de urat unii dintre noi, iar altii raman frumosi si tineri de nu le dai mai mult de 30 de ani?

Pentru ca...acumulam conflicte nerezolvate. Tot mai multe cu fiecare an si nu facem nimic sa scapam de ele ci le lasam acolo pentru ca e normal ca la batranete sa fii urat si diform.

Iata cauza principalelor probleme de care suferim...cu varsta:

Par carunt - conflict de separare foarte puternic, soc foarte puternic. Exista cazuri de persoane care au albit complet dupa pierderea intr-un accident a unei fiinte dragi. Sau o pierdere legata de par - de exemplu ne tundem si nu ne place si simtim cum ne-am pierdut parul de care eram mandri pana atunci.

Par rar, chelie - conflict de separare legat de par - de exemplu am pierdut o bunica care obisnuia sa ne mangaie pe cap - rezultatul - incepe sa ne cada parul in locurile unde obisnuia sa ne atinga. Sau conflict de separare...de parul insusi. Pentru ca e urat, rar...nu ne place si il facem sa cada intrand intr-un cerc vicios pentru ca e tot mai greu sa iti place pe masura ce se degradeaza. Sau o alta situatie - atunci cand cineva face o remarca neplacuta legata de par, remarca care ne socheaza - la coafor de exemplu ni se spune ca avem parul greu de aranjat, rar, subtire...

Matreata - conflict de separare din nou - pielea se usuca si cade - matreata apare o perioada mai lunga pentru ca apar recidive ale conflictului. De fiecare data cand ne amintim de situatia traumatizanta, pielea este iar afectata.

Ce putem face? Constientizam cauza conflictului, ceea ce face ca de multe ori situatia sa se remedieze. Putem incerca tehnicile de eliberare emotionala EFT sau remediul homeopat Ignatia amara in cazul pierderii unei persoane dragi dupa care suferim foarte mult.

Dinti lipsa - conflicte de muscatura care afecteaza dintele - adica ne-am enervat pe cineva, am vrut sa il muscam (da, si oamenii au aceasta tendinta, dar normele etice nu ne permit), smaltul s-a spart, a cazut, in loc sa lasam dintele sa se repare singur ne-am dus la dentist care a largit gaura, a pus plombe. Conflictul de multe ori recidiveaza si dintii sunt afectati fara cale de intoarcere. Similar atunci cand ne impunem restrictii la mancare - in cazul curelor de slabire de exemplu. Si aici dintele este deteriorat si apar carii. 

Ce ar trebui facut? Sa ne rezolvam conflictele de muscatura - discutand deschis cu cei care ne-au infuriat si pe care am vrut sa ii muscam, sa muscam din mere, morcovi atunci cand nu putem discuta (cainii nervosi musca dintr-un gard, un bat, etc. si nu fac carii, v-ati gandit vreodata?), sa nu ne mai impunem restrictii la mancare. Sau folosim remedii homeopate precum Chamomilla (banalul musetel care ajuta celor carora le sare repede "tandara").

La dinti evidentiem doua conflicte - "nu am voie" sa musc si "nu pot fizic, nu am putere, nu am cu ce" sa musc. La primul este afectat smaltul iar la al doilea dentina. Oricum ar fi, conflictele de muscatura se aduna in timp, nervi, furie. 

Tot in cazul dintilor vorbim de conflicte care afecteaza gingia - in acest caz este vorba de conflict de separare, gingia fiind legata de piele - vreau sa ma separ de ceva ce ma deranjeaza in gura, sufar dupa sarutul cuiva, dupa o mancare de care imi este pofta. Gingia se retrage in faza de conflict activ si tinand cont de faptul ca multe conflicte recidiveaza (de ex. daca punem in gura un aparat dentar sau o proteza), iata drumul drept spre dinti care se clatina si cad sau pe care, mai rau, ii scoatem noi la dentist...daca tot se clatina si cad, de ce sa ne mai batem capul cu ei? Retineti faptul ca fiecare organ are rolul lui si indepartarea lui duce la ruperea fluxurilor energetice din organism. Deci, nu scapati de ele atat de usor ci incercati sa le vindecati sau sa preveniti dezechilibrele.

Ochi cu probleme - miopie (conflict de atac din spate care duce la subtierea si ingrosarea repetate ale retinei), conjunctivita (vreau sa vad ceva drag si nu pot sau nu mai vreau sa vad ceva care ma deranjeaza), glande lacrimale infundate (stanga - nu vreau sa fiu vazut in aceasta situatie in care sunt)...ochi urati, ochelari de vedere, inca un "atu" al varstei. Tot in cazul ochilor - ochi umflati - atunci cand vedem ceva ce nu ne dorim sa mai vedem - de ex. ne uitam zilnic in oglinda si vedem ca avem parul carunt. Ne deranjeaza si zilnic ni se umfla ochii, sa nu mai vedem...

Piele urata, plina de negi, alunite, veruci, bube, inrosita, psoriazis, pete si multe altele...toate conflicte de separare, fie de o atingere nedorita, fie dorinta de o atingere neprimita, in functie de zona...fie conflicte de murdarire (cosuri, acnee, herpes).

Burta umflata, grasime acumulata pe burta - conflict de atac asupra burtii - operatie de cezariana, de apendicita, lovituri in burta, sarcina (atunci cand mama percepe copilul ca pe un intrus care "isi face de cap" inauntru lovind in stanga si in dreapta, operatii diverse ale burtii. Pentru vindecare, constientizati cauza problemei sau studiati remediul Staphysagria in diverse concentratii (mici, pana in 30 pentru probleme recente sau putin grave, mari pentru probleme grave sau vechi sau dilutii Q pentru probleme preluate de la stramosi).

Obezitate - grasime in plus peste tot - conflictul refugiatului, teama de a nu avea ce manca, ce da familiei de mancare, teama pentru siguranta zilei de maine. Corpul acumuleaza rezerve pentru "zile negre". Nu este singurul conflict posibil, dar este cel mai frecvent.

Varice - conflict " sunt tinut cu forta intr-un loc, nu am libertate de miscare, nu pot merge unde vreau, cand vreau". Poate sunt batrani dusi de catre copii la spital sau la azil sau care isi doresc sa calatoreasca dar nu pot din cauza banilor sau a altor obligatii.

M-am limitat la detaliile fizice exterioare pentru ca asa am gandit articolul inca de la inceput, nu si la problemele care tin de proasta functionare interna a organismului unei persoane in varsta. 

Sper ca v-am pus pe ganduri macar putin si v-am convins sa studiati Noua Medicina Germana.

Numai bine,

Geo