20 septembrie 2017

Durere crunta de cap - traiasca asfaltarea!

Noua medicina germana - Dr. Hamer - Noile legi biologice
De vreo 3 luni pe strada noastra laturalnica s-a ivit "progresul". A fost aprobat un proiect cu fonduri europene facut de fostul primar al satului in care locuiesc, proiect de asfaltare "cu dedicatie" pentru ca drumul trece pe la anumite personale cheie de la vremea aceea din primarie - primar, secretar & CO.

Suportam haos, praf si zgomot de ceva vreme desi nu ne-am dorit asfaltare, masini care trec cu viteza mult mai mare, o luna nu s-a lucrat pentru ca primaria a avut fondurile blocate (tot din cauza unei ilegalitati a fostului primar care a dat abuziv un angajat afara) iar acum s-au repornit cu forte proaspete. Se lucreaza inclusiv duminica - la ziua celui mic (de care o sa va povestesc intr-un articol suplimentar) am avut pe langa muzica si invitati si masinile cu piatra si un dragut de compactor.

Am trece cu bine peste toate daca nu ar fi stratul de piatra turnat de peste 30 de cm care ne apasa pe gard si ne impiedica sa iesim din curte. Primaria ne-a spus ca nu se poate schimba proiectul, drumarii ne-au sfatuit sa facem frumos panta si sa ne descurcam. Inca noi stam bine - la alti vecini stratul e de aproape 50 de cm (in plus fata de nivelul curtii) si acolo drumarii au specificat cu tupeu ca drumul public nu ii intereseaza pe oameni si acestia ar trebui sa inceapa sa-si aduca frumos singurei masini cu pamant si sa-si ridice nivelul curtilor.

Noi am refuzat pur si simplu varianta aceasta. Am dat piatra cu sapa si lopata la o parte, ne-am facut panta si am iesit din curte. Aseara insa, unul dintre drumari, enervat maxim de "fapta" noastra a chemat in ajutor primaria. Aceasta, reprezentata mandru de "domnul secretar" dupa cum s-a prezentat (arhivar-hartogar, adaug eu) , umflat in pene ca un curcan s-a postat la noi la poarta si cu o atitudine aroganta de director de multinationala a inceput sa ne ceara socoteala pentru fapta crunta de distrugere constand in mutarea pietrei de pe drum din fata portii noastre.

M-a nimerit pe mine acasa singura. Am iesit la gard si m-a luat tare, nervos din cale afara, cum de ne-am permis noi sa ii stricam lui drumul ca sa iesim din curte. Cica pe durata asfaltarii trebuia sa lasam masina afara, in intersectie. Asta trebuia sa visam noi pentru ca de anuntat, nu s-a obosit nimeni sa ne anunte. Ne-a amenintat ca ne trimite a doua zi somatie pentru distrugere iar eu l-am rugat sa trimita. Atunci mi s-a pus mie pata si l-am intrebat daca vorbeste serios cu lasatul masinii in drum si l-am luat tare sa-mi spune cine face panta pt iesit din curte - noi sau ei? S-a pornit spre masina fara sa-mi raspunda, am insistat ca nu mi-a raspuns la intrebare moment in care l-a luat tare si sotul care tocmai venea de la un vecin.

Interventia mi s-a parut nepotrivita din partea unui individ responsabil cu adeverintele la primarie. Am aflat insa ca disperarea si atitudinea lui pornesc de la faptul ca asfaltul trebuie sa ajunga si la el si daca noi ne punem de-a curmezisul, mai dureaza pana se bucura si el de "progres". Atitudinea si modul in care am fost tratati, ne-au determinat sa facem plangere la institutiile superioare lor de la care asteptam raspuns. Probabil ca s-a intamplat ceva intre timp pt ca dimineata individul a venit sa discute pasnic cu noi si sa ne spuna ca vor gasi o solutie de a remedia problema...hm...unde-i atutudinea de director de multinationala de aseara?

Toate bune si frumoase, dar dupa plecarea lui m-a luat deodata o durere de cap de-mi venea sa urlu. In zona fruntii. M-a tinut toata seara pana m-am culcat si peste noapte m-am trezit si m-a luat iar cand mi-am amintit discutia. Mi-a trecut intre timp fara pastile, fara nimic...

Explicatia - durere de cap conform NMG inseamna "m-am simtit atacat". Daca e in spate, m-am simtit atacat din spate; daca e in frunte, m-am simtit atacat din fata (cazul meu); daca e tot capul, m-am simtit atacat puternic din toate partile.

Sanatate multa tuturor si invatati sa va cunoasteti corpul cat inca sunteti sanatosi pentru ca la boala, frica nu va mai lasa sa ganditi liber,
Geo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu